Gå sommeren i møde med den årlige hovedrengøring

summer cleaning

Gå sommeren i møde med den årlige hovedrengøring

Med sommeren på trapperne er det det perfekte tidspunkt til at få pakket de uldne tæpper, vinterjakkerne og vinterstøvlerne væk og sige farvel til vinteren, så hjemmet indbyder til lune sommerdage med åbne vinduer og døre.

I en presset hverdag er det sjældent, at vi har tid og overskud til at komme helt i bund med rengøringen – og det er også helt i orden. Dog anbefales det, at vi to eller tre gange om året afsætter tid til hovedrengøring, hvor vi kommer ind i alle hjørner af hjemmet.

For mange af os kan det måske virke uoverskueligt at vide, hvor vi skal starte og slutte rengøringen. Derfor har vi hos Renice ApS samlet en række gode råd til dig, så du får en god oplevelse og en effektiv hovedrengøring.

Hvordan skal du gribe hovedrengøringen an?

Denne årstid er en oplagt mulighed for at igangsætte hovedrengøringen, da møbler, tæpper, madrasser og dyner kan hænge til udluftning i det friske sommervejr.

For at gøre rengøringen sund er det fordelagtigt at anskaffe gode redskaber og rengøringsmidler, som er effektive. Når du kan se resultaterne af dit arbejde, vil det gøre rengøringsprocessen mere motiverende.

Rengøringsopskriften

Ja, det kunne være dejligt, hvis der fandet en fastlagt opskrift, vi kunne følge for at opnå den mest optimale rengøring. Desværre er det bare ikke tilfældet. Alligevel er der en række tommelfingerregler, der er effektive at følge, så du er sikker på at opnå en grundig og omstændelig rengøring.

Start med at rydde op: Jo færre ting, der står i vejen for støvekluden og støvsugeren, jo nemmere og mere ubesværet er det at gøre rent.

Ryd ud i dine ting: Mange af os har en tendens til at samle ting i løbet af årene, som piler sig op i vores hjem. Gennemgå dine ting i køkkenskabe, tøjskabet, børnenes tøjskabe, og hvad eller du kan finde. Kør da ud til genbrug med de ting, der ikke længere bruges i hjemmet.

Udnyt sommervejret: Solens lune stråler og den friske luft er ikke kun godt for os, men også for vores tæpper, puder, dyner og madrasser. Hæng det op ude i det fri, så er værelserne også nemmere at rengøre.

Start oppefra: En gammel husmorregel dikterer, at al rengøring bør starte oppefra, så støv og snavs fra loftet og toppen af skabene ikke spreder sig udover dit nyvaskede gulv.

Prioriter vinduer og døre: Efter en lang og våd vinter trænger dine vinduer og døre nok til en kærlig hånd. Afvask dem i karme og sprosser, da der ofte sidder rester efter fugleklatter og smådyr, som skal fjernes, inden vinduerne pudses.

Træk møblerne ud fra væggen: Brug lidt ekstra tid på at komme ind bag møblerne, da det ofte er der, snavs og støv samler sig. Det giver også mulighed for at tjekke for husstøvmider og skimmelsvamp.

Gør det overskueligt for dig selv

Selvom listen virker omstændelig, betyder det ikke, at det hele skal ordnes på én dag. Det kan være en god idé at udarbejde en plan, hvor det fastlægges om rengøringen skal overstås på en weekend, eller om de enkelte rengøringsaktiviteter skal deles ud over ugen.

Hos Renice ApS er vi eksperter inden for rengøring i private hjem. Vi står til rådighed, hvis du ønsker hjælp til den daglige rengøring eller årlige hovedrengøring.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.