Få bugt med sorte skomærker på gulvet efter festlighederne

stiletter

Få bugt med sorte skomærker på gulvet efter festlighederne

Oftest er det god stil at tage skoene af, når man træder indenfor i et hjem. På den måde undgår man at tage skidt og snavs med udefra. Men denne skik har det med at blive glemt, når jul og nytår står for døren. Her har man brugt tid på at gøre sig fin, og sætte det rigtige sæt tøj sammen. Derfor vælger mange at beholde deres sko på, selvom festlighederne finder sted indenfor.

Dagen efter vågner man så op til realiteten af sorte skomærker på det fine gulv, som er et resultat af festlighedernes frie skopolitik.

Heldigvis betyder dette ikke, at du skal ud og kigge på nyt gulv. Det er nemlig muligt at komme de sorte skomærker til livs med den rette behandling.

Forskelligt gulv kræver forskellig behandling

Det giver sig selv, at forskellige slags gulv ikke skal behandles ens. Derfor er det vigtigt at finde ud af, hvilken gulvtype der er tale om i din bolig, inden du begiver dig i gang med at fjerne sorte skomærker. Oftest kan du bruge en miraclean svamp eller lignende. Et god råd er at starte på et ikke-synligt sted først for at se effekten.

Renice ApS giver dig overblikket over, hvordan du bedst fjerne sorte skomærker fra dit gulv.

Ubehandlet og massivt trægulv

Er der kommet mærker fra sko på dit trægulv derhjemme, så er der vigtigt at anvende rengøringsmidler specielt til trægulve. Start med at blande vand og en gulvsæbe særligt til trægulve. Gnub derefter med en grydesvamp på pletten.

Får det ikke jobbet gjort, så kan du forsøge dig med at slibe med fint sandpapir i træårenes retning.

Lakeret massivt træ- og parketgulv

Start forsigt med at prøve at anvende et blødt, lyst viskelæder. Visk roligt på det sorte mærke, indtil det er væk. Virker det ikke, kan du forsøge dig med lampeolie, rensebenzin eller mineralsk terpentin til at rense med.

Oliebehandlet, massivt trægulv

Ligesom med ubehandlet trægulv, kan du anvende fint sandpapir til at slibe med i træårenes retning. Giv derefter gulvet en gang olie. Inden du begiver dig i gang med sandpapiret, kan du frosøge dig med et lyst viskelæder, indtil de sorte mærker er væk.

Laminat- og vinylgulv

Også på et laminatgulv er viskelæderet et effektivt værktøj til at fjerne sorte mærker. Er der brug for en ekstra indsats, kan du prøve at rense med sprit, mineralsk terpentin eller lampeolie.

Linoleumsgulv

Anvend en fin nylonsvamp uden slibemiddel til at gnubbe på mærket. Fugt eventuelt svampen med linoleumsrens. Er denne metode ikke tilstrækkeligt, kan du forsøge dig med at slibe med fint sandpapir. Vær dog sikker på, at gulvet er linoleum, da vinyl ikke taler slibning.

Når du har fundet ud af, hvilken type gulv du har i boligen, så kan det være en god idé at anskaffe de rette rengøringsmidler, så du er klar til at gå i krig med sorte skomærker efter jul og nytår.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.