Gå december i møde med nem og effektiv rengøring

renice ApS

Gå december i møde med nem og effektiv rengøring

December er kun et par uger væk, og det betyder julehygge, gaveindkøb og juleaktiviteter rundt omkring. Derfor er der ikke meget tid tilbage til den jævne rengøring, som normalt tager plads i løbet af måneden.

Hos Renice ApS ved vi, at familien og at glæde sine nærmeste er vigtigere end rengøring, hvorfor det under normale omstændigheder ikke er renligheden af boligen, som kommer i første række, når december rammer. Derfor anbefaler Renice ApS at tage forskud på rengøringen i november, således du imødekommer december med overskud til at, hvad julemåneden indebærer.

Inden du begynder at hænge julepyntet op, er det derfor en god idé at tage hul på en lille julerengøring, så snavs og støv ikke ligger i vejen. Renice ApS giver dig overblikket over, hvordan du opnår en effektiv og nem julerengøring!

8 rengøringstips til at imødekomme december med et rent hjem

Når vi tænker på “julerengøring” så kan tankerne hurtigt blive overvældet af de mange flader, hylder og gulve, som skal have en omgang. For at gøre processen mere overskueligt, er det en god idé at fokusere på de større flader og steder i hjemmet, da det oftest er her, støv og snavs er mest til irritation.

Aftørring af alle overflader

Som noget af der første, er det en god idé at fokusere på overflader i hjemmet, hvor støv og snavs oftest samler sig. Til aftørring af overfladerne anbefales det at anvende en mikrofiberklud samt et universalt rengøringsmiddel. Så er det bare at gå i gang med de forskellige overflader én ad gangen.

Rengøring af lofter

Det er ikke alle, som er bekendte med vigtigheden af rengøring af lofter i boligen. Men ligesom alt andet i boligen, så er loftet også udsat for støv og snavs, som kræver at blive fjernet med hævne mellemrum. Her kan en almindelig gulvmoppe vredet hårdt op med universal rengøringsmiddel anvendes. Først tørrer du loftet med en fugtig moppe, som efterfølges ad en helt tør moppe.

Grundig rengøring af vinduer – indvendigt og udvendigt

Efter sommerens varme temperaturer har de fleste vinduer ståret åbne det meste af sommeren, hvorfor snavs og støv har formået at samle sig i vindueskarme og på vinduerne, både indvendigt og uvendigt. Derfor kan det være et befriende følelse at få rengjort rundt i alle hjørner, kanter og flader af vinduerne.

Rengøring af skabe og skuffer

Trods en jævn aftørring af skabe og skuffer, så har de alligevel en tendens til hurtigt at blive fedtede, som et resultat af den daglige madlavning i køkkenet og det generelle indeklima i boligen. Derfor anbefales det, at du rengører dem ekstra grundigt op til jul. Start rengøringen med en våd mikrofiberklud, som bliver tørt efter med en helt tør klud eller viskestykke, for at undgå striber.

Husk fodlister og loftslister

Dette er ofte oversete elementer i forbindelse med rengøring. Dog er fodlister og loftslister vigtige at rengøre, for at opnå en optimal renlighed i boligen. Her kan en almindelig støvkost opnå det ønskede resultat, uden du behøver at klatre rundt på en stige med livet som indsats.

Afkalkning af badeværelset

Hvis der er ét sted, som man aldrig skal gå på kompromis med, når det kommer til rengøring, så er det badeværelset. Badeværeslet er muligvis det mest brugte rum i hjemmet, hvorfor det også har en større tendens til at samle snavs og skidt rundt omkring i hjørnerne. Når du skal gøre badeværelset rent, er afkalkning det mest optimale sted at starte. Effektiv kalkrens har potentialet til at gøre overflader frie for kalk, og efterlade dem skinnende rene.

Rengøring af køleskab og fryser

December har et ry for at være madens måned. Derfor kan du være sikker på, at køleskabet kommer til at sætte sin rummelighed på prøve, når juleanden, kartoflerne, risalamande og alt det andet skal finde sin plads. For at gøre det mere overskueligt at lave plads til maden, kan det være en god idé at rengøre fryser og køleskab. Det skaber illusionen om, at der er rigeligt med plads, og gør selve procesuren mere overskuelig. Da du selvfølgelig skal bruge sæbe til at fjerne snavs og madrester, anbefales det, at du udelukkende anvender vand til sidst, for at fjerne eventuelle sæberester.

Glem ikke rengøring af tekstiler som løse tæpper, gardiner og badeværelsesforhæng

Her er en god hovedregel at huske: Alt, hvad der kan vaskes i maskinen, bør komme i maskinen. Dette gælder alt fra løse tæpper, til gardiner og ikke mindst badeværelsesforhæng. Her kand et være en god idé at ligge forhænget i blød i en opløsning af eddike, så eventuelle kalkrester opblødes og nemmere fjernes i vask.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.