Sådan gør du køkkenet hovedrent

køkkenrengøring

Sådan gør du køkkenet hovedrent

Køkkenet et ét af de vigtigste rum i vores hus. Det er her, vi samles, spiser, snakker, laver mad, ordner lektier og meget andet. Konsekventligt er det også et rum, som bliver hurtigt beskidt, og derfor kræver ekstra og omhyggelig rengøring.

Dog kan det virke som en uoverskuelig opgave med de mange flader, hjørner, skabe og artikler, som køkkenet indeholder. Så, hvordan sikre man en effektiv rengøring af køkkenet? Hvor skal man starte, og hvilke rengøringsmidler skal man bruge for at komme grundigt til bunds?

Hos Renice ApS giver vi dig en oversigt over, hvordan du skal gribe køkkenrengøringen an.

Det naturlige samlingspunkt

Køkkenet er det naturlige samlingspunkt for familien. Det er her, kartoffelskrælningen foregår, lektier bliver lavet, og brødet bliver bagt. Derfor kan det ikke undgås, at køkkenet bliver ekstra snavset, når så mange forskellige aktiviteter lever side om side.

Af sikkerhedsmæssige hensyn er det vigtigt, at den daglige køkkenhygiejne er i top. Derfor er den en god idé at gå hele køkkenet igennem, lige fra komfurplade til køkkenskabene, og dermed få køkkenet til at skinne fra gulv til loft.

Det er forskelligt, hvordan rengøringen kan gribes an. Nogle foretrækker at dele rengøringen op i etaper, så køleskabet ordnes den ene dag, og den næste står køkkenskabene for tur. Andre foretrækker at få det hele overstået i et snup tag.

Vores råd til effektiv køkkenrengøring

Inden køkkenrengøringen for alvor tager fat, findes der en række gode råd, som er med til at gøre processen mere overskuelig og effektiv:

  • Vask gamle klude og viskestykker, før rengøringen begynder, og find rene klude frem.
  • Skån hænderne ved at bruge gummihandsker
  • Brug ikke kun én klud – skift dem jævnligt i løbet rengøringen
  • Undgå at bruge universalrengøringsmiddel til alt

Følg rækkefølgen for effektiv rengøring

Såfremt køkkenrengøringen skal overstås på én gang, kan selve rækkefølgen af rengøringsopgaverne være nøglen til at opnå et godt resultat. Det er for eksempel en dårlig idé at starte med at vaske gulvet, da rengøringen køkkenskabe, flader osv. vil snavse gulvet til, så det skal vaskes endnu engang. I stedet for er det en god idé at starte med at:

  1. Rengøre vægge og loft
  2. Vaske skåle og krukker, som står fremme i opvaskemaskinen
  3. Rengøre de hårde hvidevare, som køleskab, mikrobølgeovn, opvaskemaskine mm.
  4. Aftørre skabe og andre synlige flader
  5. Gå videre til skabe og skuffer.
  6. Slutte af med at vaske gulvet grundigt.

Hos Renice ApS er vi eksperter i al slags rengøring. Kontakt os i dag og hør mere!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.